Blog om agile metoder, udvikling og ledelse


motivation

Dans

Morten Ulrik Sørensen | 25.03.2023

Bekæmp rutinen og hold dig munter.

Kødet er skrøbeligt

Af årsager, som jeg ikke skal trætte med her, er jeg ved at blive lidt stiv og træt i bevægeapparatet. Alder Livserfaring kommer åbenbart ikke uden omkostninger.

Heldigvis er der gode råd at få; jeg har fået en masse øvelser, jeg skal passe, og "så skal det nok gå". Øvelserne er noget kedelige, men dejligt konkrete, og motivationen er jo til at tage og føle på, så et par måneder gik jeg på med stædighed og krum hals og lavede mine øvelser, og kedede mig. Og ramte jeg et plateau, hvor det ikke gjorde meget ondt, men holdt op med at blive bedre.

Øvelserne er ret varierede og får mig til at bruge ben og hofter på måder, jeg ikke lige fik gjort før øvelserne, men efter et par måneder er det jo så som så med variationen, indså jeg. Så jeg er begyndt at bruge alle mulige anledninger til lige at bevæge mig lidt anderledes, end jeg ellers ville have gjort.

  • Jeg går tur, men prøver at gå som en ung frisk fyr (indre Morten) i stedet for en gammel stiv fyr (ydre Morten). Add a little bounce to your step.
  • Trapperne er blevet hårde, men jo også god træning. Jeg varierer det: går hurtigt, går langsomt, går med vægten på det sløve ben lidt længere.
  • Danser. Ikke så meget når nogen ser det, men fx når jeg alligevel venter på kaffemaskinen, eller at en computer laver noget for mig. Med og uden musik.

Det hjælper.

Det hjælper på benet, og endnu mere på humøret.

Inspiration til jobbet

På arbejdet er der jo også af og til opgaver, som er gode og nyttige og man gerne vil gøre, men som godt kan blive lidt kedelige i længden. Her kan man med fordel også kigge på, om man kan få lidt energi tilbage i opgaverne ved at gribe dem lidt friskere an:

  • Skrive beskeder og emails lidt mere muntert, så både modtager og én selv forhåbentlig får smilet lidt.
  • I stedet for at løse en opgave på den hurtigste (rutine-)måde, så stop op og find på mindst 3 forskellige måder, det kan gøres på. Vælg nogle gange den hurtige, nogle gange den sjove, nogle gange den seje.
  • Samarbejd med nogen i stedet for at gøre det alene; sammen er næsten altid sjovere. Og I bestemmer selv om dansen skal være metaforisk eller for realz.

Det hjælper.

Det hjælper på kvaliteten, og endnu mere på humøret.