Back to All Events

Intensiv JavaScript- og Unittest workshop

  • Copenhagen Denmark (map)

Denne 1-dags hands-on workshop vil introducere dig til et sæt af populære værktøjer og give dig praktisk erfaring med at skrive egne unittests i JavaScript og afvikle disse tests automatisk.

JavaScript bliver i højere og højere grad brugt til at skrive egentlige applikationer, både til back-end og front-end. Det bliver dermed også vigtigere for os udviklere at have styr på kvaliteten af vores JavaScript kode, og Unittest er en af de mest effektive måder at sikre en højere kodekvalitet. I dag er der glimrende værktøjer til rådighed der gør det nemt og fornøjeligt at skrive unittest og arbejde test-drevet med JavaScript.

På workshoppen gennemgår vi de grundlæggende principper og introducerer værktøjerne. Hovedparten af workshoppen vil være en lang række fokuserede øvelser hvor deltagerne arbejder alene eller to og to og løser konkrete opgaver med de gennemgåede værktøjer og principper.

Du skal helst selv medbringe din egen laptop, med NodeJS installeret. Giv venligst besked hvis du ikke har mulighed for det, så sørger vi for at du får en makker at løse opgaver sammen med. Du skal helst have nogen erfaring med at programmere i JavaScript i forvejen, men du behøver ikke have erfaring med unittest.

Workshoppen afholdes af Lars Thorup fra konsulentfirmaet ZeaLake. Lars arbejder til daglig med kunder i både Danmark og USA som udvikler, arkitekt og coach med JavaScript, C#, TDD og continuous integration. Lars var i sin tid manden, der stiftede BestBrains og har arbejdet med kunder som Adobe, Apple og Stanford University. 

Workshoppen afholdes på dansk.

Detaljer om workshoppen: 

Workshoppen vil enten fokusere på JavaScript i browseren, eller til Node. Som testværktøj vil vi benytte enten Mocha eller Jasmine. Som mocking-værktøj vil vi benytte Sinon.

Til automatisk afvikling af unittests i Phantom og rigtige browsere vil vi benytte Karma. Til rapportering af code coverage vil vi benytte Istanbul. Som task runner vil vi benytte Grunt.

 Følgende emner vil blive gennemgået:

- Opsætning af Karma og Istanbul

- Grundlæggende unittest i JavaScript

- Test af asynkron kode, både med callbacks og med promises

- Mock af tid (Date.now)

- Mock af timere (setTimeout, setInterval)

- Mock af AJAX requests

- Test af kode som manipulerer DOM'en

- Test af kode som trigger eller selv bliver trigget af events

- Test af CSS media queries

- Test af browser-specifik kode

Ved tilmelding bedes du angive dine præferencer:

- Kan medbringe laptop med NodeJS installeret ELLER vil gerne arbejde sammen med en makker

- Foretrækker JavaScript i browseren ELLER NodeJS

- Foretrækker Mocha eller Jasmine

Yderligere praktiske detaljer: 

Tid: 9-17 

Location: TBA, men et sted centralt i København 

Pris: 4500 DKK per deltager, inkl. let morgenmad, frokost, te, kaffe etc. Der kan opnås rabat ved at tilmelde 3 eller flere deltagere fra samme firma. 

Kontakt os venligst hvis du har spørgsmål eller ønsker at tilmelde dig: 

rikke.myung@bestbrains.dk

Earlier Event: October 27
Sandheden om agile udviklingsteams
Later Event: November 19
Don't give up on Agile just yet