Back to All Events

Mob-programming - par-programmering på stereoider

mob-programming-3-638.jpeg

Free event


With: Jesper Thaning & Niels Kloster Andreassen
Lanuage: Danish
Where:
BestBrains P/S
Sankt Gertruds Stræde 5, 3. sal
1129 København K.

 

Par-programmering har forøget kvaliteten, arbejdsglæden og produktiviteten i mange teams - men hvad hvis vi gør det vildere? Hvad nu, hvis vi i stedet for at skrue op på 11 (to par øjne på al kode hele tiden) skruer op på 20 (hele teamet, samme skærm, samme opgave)?

Mob programming er det næste logiske - og tilsyneladende vanvittige - skridt efter par-programmering. Ved par-programmering er man to ved computeren når man programmerer eller designer eller i øvrigt arbejder med sit produkt. Ved mob programming, eller på dansk, flokprogrammering, arbejder hele teamet ved samme computer. Og lige som par-programmering bør man bestemt ikke afvise konceptet uden at prøve det af, for selvom det ved første overvejelse kan lyde ineffektivt, så er der også nogle gevinster, man ikke lige gætter sig til.

Vi synes, du bør love dig selv at prøve mob programming i stedet for bare at afskrive det. Når du så kender det indefra, er du velkommen til at drage din egen konklusion. Måske er det vanvittigt. Måske har det sin anvendelse ved særlige lejligheder (team building, vidensdeling, særlige nødder, der skal knækkes?), måske som en ugentlig “flok-dag” - eller måske får du lyst til at gå all in?

Undervejs reflekterer vi over vores erfaringer:

  • Skal vi optimere for individuel effektivitet? Holdets effektivitet? Eller måske hvor effektfuldt, vores produkt kan blive?
  • Hvilket mix af specialister og generalister udgør det bedste hold? Og hvordan får vi mest ud af at arbejde sammen? Skal vi blive i vores roller og specialer, eller blande os i det hele?
  • Og hvor meget tid og energi kan vi frigøre ved ikke at behøve stand-ups, koordineringsmøder, refinement-møder, ventetid på afklaringer fra product owner, overleveringer, og tilbageløb fra test og forretning?

Så - kom og prøv mob programming på en aften, hvor teams på 6 medlemmer definerer og bygger hver deres løsning på den samme opgave.

Vi leverer rammerne, setuppet, opgaven - og pizza.

Cafe-mødet henvender sig til alle, både product ownere, udviklere og testere. Kom og bidrag med dine spidskompetencer og få en sjov og lærerig aften.

Se her hvordan mob programming kan foregå: https://www.youtube.com/watch?v=p_pvslS4gEI


* Ved tilmelding af et af BestBrains café-møder bliver du automatisk tilføjet BestBrains nyhedsbrev. Du kan til hver en tid afmelde dig via nyhedsbrevet.

Earlier Event: May 23
Lær Kanban med LEGO
Later Event: August 28
Lær SAFe med LEGO (Århus)