Back to All Events

Retrospectives er spild af tid!

Sådan kunne budskabet i Mike Rothers bog Toyota Kata godt udlægges. Helt så sort/hvidt kan man nok ikke stille det op, men der er helt sikkert en sandhed i det statement som nok ligger væsentligt tættere på virkeligheden end de fleste af os bryder os om.

I dette oplæg vil Jesper diskutere nogle af de væsentligste pointer i Toyota Kata samt give eksempler på hvordan vi kan benytte principperne til langt mere effektiv procesforbedring. Med mere end 250 retrospectives i bagagen har det for Jesper krævet en voldsom tur gennem selverkendelsens ubamhjertige hjul at nå til den konklussion, at traditionelle retrospectives ikke blot er ineffektive, men i værste fald kan få os til at fokusere på initiativer, der direkte modarbejder teamets mål.

Så kom og blive provokeret, inspireret og få muligheden for at se dine retrospectives i et nyt lys. Måske bliver det også for dig klart at teamet ikke altid er de bedste til at sætte de procesmæssige mål og at selvom det intuitivt kan virke som en god idé at tage udgangspunkt i problemerne er det måske i virkeligheden målet man skal starte med.

Tilmedling kan ske her